Belgisch bierkenner


Voor wie?
Deze cursus biedt aan iedereen een mogelijkheid aan om de unieke Belgische biercultuur te leren ontdekken op een praktische en gezellige manier.

Voorkennis?
Geen specifieke voorkennis vereist.

Doelstelling

  • De geschiedenis van bier
  • Het brouwproces (theoretisch en praktisch)
  • Een bier correct serveren
  • Een bier correct degusteren
  • Een bier combineren met een gerecht (foodparing)
  • De diversiteit aan smaken en stijlen
  • De grondstoffen van bier en hun invloed.
  • En nog veel meer!

Programma
De cursus bevat onderstaande onderdelen :

  • Vijf bierdegustaties : Telkens worden er 5 bieren gedegusteerd en na de degustatie wordt er een gerecht geserveerd met een bijpassend bier. (Basissmaken, Trappisten en Abdijbieren, Lambiekbieren, Witbieren, Typisch Vlaamse bieren )
  • Een brouwsessie : In deze praktische sessie brouwen jullie je eigen bier en op het einde van de cursus gaan jullie naar huis met een aantal flessen eigen brouwsel.
  • Een brouwerijbezoek : Tijdens het bezoek zien jullie het brouwproces in de praktijk.

Duur?
De cursus loopt per semester, iedere tweede zaterdag van de maand vindt een degustatie plaats:

  • Semester 1
    - September : Basissmaken
    - Oktober : Trappisten en Abdijbieren
    - November : Lambiekbieren
    - December : Witbieren
    - Januari : Typisch Vlaamse bieren
    - In de maand oktober vindt de brouwsessie plaats.
    - Het tijdstip van het brouwerijbezoek wordt in consensus afgesproken.
  • Semester 2
    - Februari : Basissmaken
    - Maart : Trappisten en Abdijbieren
    - April : Lambiekbieren
    - Mei : Witbieren
    - Juni : Typisch Vlaamse bieren
    - In de maand maart vindt de brouwsessie plaats.
    - Het tijdstip van het brouwerijbezoek wordt in consensus afgesproken.

Tijdstip?

  • De degustaties Basissmaken, Lambiekbieren, Witbieren en Typisch Vlaamse bieren : 15u. → 18u.
  • De brouwsessie en de degustatie van Trappisten en Abdijbieren : 9u. → 18u.

Plaats?

  • Degustaties : L’estaminet te Brugge
  • Brouwsessie : Waalsestraat 39 8000 Brugge

Prijs?
Het volledig cursuspakket met naslagwerken kost € 180,00.

Inschrijven?
U stuurt u basisgegevens (naam, voornaam en telefoonnummer) via een mail naar info@brugsbierinstituut.be.
U bent definitief ingeschreven indien u € 180,00 hebt overgeschreven op rekeningnummer BE58 9794 3027 0379.